Näin sisustat kotisi LED-nauhoilla

Näin sisustat kotisi LED-nauhoilla

LED-nauhoilla voi tehdä näyttäviä, tyylikkäitä, hauskoja ja erikoisiakin valaistusratkaisuja. LED-nauhat sopivat niin kesämökille, omakotitaloon, hotelliin, ravintolaan, toimistoon kuin vaikkapa kerrostalon rappukäytäväänkin. Osta Led-nauhat netistä ja käytä mielikuvitustasi – tai pestaa valaistussuunnittelun ammattilainen avuksi!

LED-nauhat tarjoavat rajattomasti mahdollisuuksia

LED-nauhat ovat joustavia valojohtoja. LED-valot on juotettu ohuisiin liuskoihin, joita voi leikata lyhemmiksi erikseen merkityistä leikkauskohdista. Valojohdon toisella puolella on liimapinta, minkä avulla nauha voidaan kiinnittää moniin eri pintoihin. LED-nauhojen asentaminen on todella helppoa. Jos haluat asentaa LED-nauhan saunaan, akvaarioon tai ulos, varmista, että nauha sopii tällaiseen tilaan.

LED-nauhojen avulla on helppo toteuttaa esimerkiksi portaiden ja kaappien valaistus. LED-nauhojen avulla tuot esiin yksityiskohtia, kuten vaikkapa taulun tai erikoisen seinäpinnan. Jos haluat valoa nurkkiin tai sohvan taakse, harkitse LED-nauhoja.

LED-nauhat toimivat myös päävalaistuksena. LED-nauhoilla lisäät tilan kodikkuutta, mutta ne mahdollistavat myös modernin tunnelman luomisen. LED-nauhaprofiilin avulla yksittäiset valot eivät ole näkyvissä, ja valo jakautuu tasaisesti. Käytä profiilia, jos laitat LED-nauhan esimerkiksi keskelle kattoa.

LED-nauhojen valovaihtoja ovat lämmin valkoinen, kirkas valkoinen, kylmä valkoinen ja monivärisyys. Miltä kuulostaisi vaikkapa sininen tai punainen LED-nauha? Monivärinauhoissa voit vaihdella valon väriä sekoittamalla punaista, vihreää ja sinistä. Lämmin valkoinen sopii makuuhuoneisiin ja muihin tiloihin, joihin halutaan rento ja rauhallinen tunnelma. Kirkas valkoinen toimii toimistoissa ja keittiöissä, joissa se parantaa keskittymistä. Tarkkaa työtä ja keskittymistä vaativiin työtiloihin sopii myös kylmä valkoinen. Valoja voi ohjata erilaisilla säätimillä, myös älypuhelimella (erityisen Wi-Fi-moduulin avulla).

LED-nauhojen hyviä puolia ovat myös erittäin pieni energiankulutus ja pitkä käyttöikä.

LED-nauha keittiössä

Valonauha keittiössä

LED-nauha sopii esimerkiksi kodin tai huoneistohotellin keittiöön. Yksi yleisimmistä käyttökohteista keittiössä on keittiön työtason valaistus, jolloin LED-nauhat on kiinnitetty välitilan yläpuolelle. LED-nauhoilla saadaan loisteputkia tasaisempi, tehokkaampi, kauniimpi ja vähemmän kuluttava työvalaistus.

LED-nauha kalusteissa

Onko vitriinissäsi tai seinähyllylläsi jotain, mitä haluat korostaa valolla? Valitse LED-nauha. Haluatko löytää vaatteesi helposti ja vielä nukkuvaa puolisoasi herättämättä? Asennuta vaatekaappiisi LED-nauha, minkä valot syttyvät ovia avattaessa. Liiketunnistin toimii myös avonaisessa vaatekaapissa. Tuolloin vaatekaapin valot syttyvät aina, kun kaappien läheisyyteen kävellään. Onko parempaa tapaa tuoda esille rakas kenkäkokoelma?

LED-nauha kylpyhuoneessa

LED-nauhat, missä on kostean tilan IP-luokitus, voidaan asentaa myös saunaan tai kylpyhuoneeseen. Tavallisia ratkaisuja on valaista LED-nauhojen avulla upotettu shampoohylly ja lavuaarin yläpuolella oleva peili. LED-valot voidaan myös laittaa kiertämään saunan tai kylpyhuoneen kattoa. Ne voidaan asentaa myös lauteiden alle.

Yleisvalaistuksen toteuttaminen LED-nauhoilla

LED-nauhoilla voi toteuttaa myös olohuoneen, toimiston, makuuhuoneen tai vaikka vastaanottotilojen yleisvalaistuksen. Kun halutaan suora yleisvalaistus, käytetään yleensä sisäkattoon asennettavia alumiiniprofiileja. Alumiiniprofiileja käytettäessä ei tarvita lainkaan kiinteitä kattovalaisimia.

Huoneen tai muun tilan yleisvalaistuksen voi toteuttaa myös epäsuorasti, jolloin LED-nauhat asennetaan epäsuoran valon listojen avulla. Toinen vaihtoehto on jättää tilaa kattopaneelin ja seinän väliin, ja asentaa LED-nauha sinne.

LED-nauha liiketilassa

LED-nauha tekee ravintolaan tyylikkään tunnelman. Olet varmasti nähnyt juomahyllyjä ja myyntitiskejä, mitkä on valaistu LED-nauhoilla. LED-nauhat voidaan ajastaa vaihtamaan väriä vaikkapa musiikin tahtiin, joten ne sopivat todella hyvin baareihin.

LED-nauhat sopivat myös toimiston vastaanottotiskin tai vaikkapa myymälän myyntitiskien ja vitriinien valaistukseen.

Laita LED-nauhoja myös ulos

Ulkokäyttöön sopivat LED-nauhat toimivat kodin, mökin, liiketilan tai vaikkapa taloyhtiön ulkotiloissa sekä turvallisuuden että tunnelman luojina. Energiatehokkailla LED-nauhoilla voidaan valaista niin kulkureitit ja sisäänkäynnit kuin parkkipaikatkin. Näin jokainen osaa parkkeerata omalle paikalleen. Nauhojen hajoamista ei tarvitse pelätä, sillä ne voidaan asentaa kivetykseen tai asfalttiin upotettavan alumiiniprofiilin sisään.

LED-nauhoilla voidaan tuoda esiin istutuksia, huvimajoja tai muita oleskelualueita sekä esimerkiksi puutarhapatsaita. LED-nauha voidaan asettaa kaiteeseen tai vaikkapa kivimuuriin. LED-nauhan avulla lisätään turvallisuutta niin sisä- kuin ulkoportaissakin. LED-nauhaa voidaan asentaa vaikka jokaisen askelman reunaan niin, että se valaisee alemman portaan.

Jos haaveilet julkisivun valaisemisesta, on jälleen kerran aika harkita LED-nauhoja. LED-nauha korosta julkisivusta kaikkia haluttuja kohtia, eikä se aiheuta epätoivottavaa häikäisyä sisätiloihin. Julkisivuvalaistus kannattaa toteuttaa mittatilaustyönä yhdessä arkkitehdin kanssa. Näin kytkennät ja virransyöttö on mahdollista saada sellaisiksi, että asennustyö on helppoa, ja muuntajia voi korjata tai vaihtaa tarvittaessa.

Back to top